MARIE LAPORTE

Al toen ze klein was, schetste Marie Laporte silhouetten van prinsessen met wervelende gewaden… In de jaren ‘90 maakte ze haar eerste lijn trouwjurken. Haar stijl bevat poëzie, zachtheid en verfijning. Fijn kant, geborduurde tule, blote ruggen, transparantie, draperingen, elk detail wordt ontworpen om resoluut romantische, vrouwelijke jurken te maken.

Jurken van 2.900 tot € 3.300

STÉPHANIE WOLFF

Stéphanie Wolff, een ontwerper die reist tussen Parijs en Rennes en die een echte betekenis weergeeft aan de know how en de adel van de materialen. Uitzonderlijke Flens en georgette zijde, delicate en moderne creaties met sublieme en verfijnde snitten. Stéphanie behandelt de materialen met een echte passie voor de “couture”, ze heeft de smaak voor het minutieuse atelier werk en voor de fijne afweringen.

Jurken van 2.200 tot € 3.000

VICTOIRE VERMEULEN

Victoire Vermeulen werd in 2014 in Lille gelanceerd door drie gepassioneerde zussen.
Hun collecties vieren op een feestelijke manier een vrije, onafhankelijke, vrouwelijke vrouw … Creaties met edele materialen, perfecte snitten die de naaistersmaak combineren met de verfijnde eenvoud.

Jurken van 2.300 tot € 3.400

ANNA KARA

De van origine Poolse Anna Kara onthult al tien jaar lang haar creativiteit, haar wereld van dromen en zijde. Alles heel licht, de trouwjurken van de ontwerper zijn vrouwelijk, delicaat en luchtig. Haar kenmerk: zijden mousseline en katoenkant. Een aardig merk, waarover men niet uitgepraat raakt…

Jurken van 1.900 tot € 2.800

MADEMOISELLE DE GUISE

Deze getalenteerde Parijse ontwerper is een zoete combinatie van stijlen en stedelijke invloeden. Haar creaties zijn zowel vloeiend als gestructureerd, de snitten zijn rechttoe rechtaan, de details subtiel … Calais-kant, spel van transparanten en overlays, een delicaat werk, voor sprankelende, vrije en natuurlijke bruiden.

Jurken van 2.900 tot 3.100 €

Rose

BAMBOO

BAMBOO is een verhaal over vrouwen, degenen die besluiten hun krachten te bundelen, om samen 5 jurken voor te stellen die op hen lijken. 4 vrouwen, elk gevoelig voor mode, en elke oprichter van hun showroom van trouwjurken, verenigd samen hun collectie te creëren en hun visie op een essentieel en modern silhouet te definiëren.

Jurken van 1.900 tot € 2.900

LAMBERT CRÉATIONS

In de jaren 70 creëert Ateliers Lambers hun eerste trouwjurk. Het Atelier, dat in Rennes, Bretagne, ligt, heeft vandaag de dag nog steeds gevoel voor couture, elegantie en Franse savoir-faire’. De kwaliteit van de confectie, grotendeels met de hand gemaakt, de keuze van het kant, de zijde en andere soorten tule, maken dit huis ontontbeerlijk in de wereld van trouwjurken.

Jurken van 1.400 tot € 2.400

TRUVELLE

Een jong Canadees merk dat buiten de gebaande paden treedt en een alternatief biedt voor conventionele trouwjurken. Truvelle is een moderne wereld, origineel en fris. Aan het hoofd ervan staat Gaby Bayona, een jonge dynamische vrouw die het merk met eigen handen en talent heeft gecreëerd. Alle jurken worden geproduceerd in haar eigen fabriek in Vancouver.

Jurken van 1.900 tot € 2.200